Телефон +380501923488
Адрес УкраинаПолтававулиця Пушкіна 29
E-mail groomboom@i.ua
Телефон +380634600136
GROOMBOOM

­­

Назад к списку

Вирішили завести пухнастого друга?.. Про що варто подумати, перш ніж заводити вдома тварину.


Тваринка, яка одного разу переступить поріг вашої оселі, при сприятливих умовах проживе з вами близько 10-15 років. А це немаленька частина вашого життя, яку ви тепер маєте присвятити ще і ій. Чи готові ви до цього? Це питання ви маєте собі поставити до того, як принесете пухнастика до дому. 

 



Першочергово необхідно визначитися, з якою метою ви заводите тварину.  Якщо для дитини, то найкраще, аби їй було більше 10-ти років. В іншому випадку ви заведете СОБІ ще одну дитину. Якщо ж вам потрібен друг-компаньйон у вигляді чотирилапого, то ви повинні мати достатню кількість часу, який ви зможете присвятити вихованцю. Також потрібно з'ясувати, чи не має хтось із членів родини аллергії на собак чи котів: буде прикро, якщо тваринку доведеться віддати…

НЕОБХІДНО З"ЯСУВАТИ, ЧИ НЕ МАЄ ХТОСЬ З ЧЛЕНІВ РОДИНИ АЛЕРГІЇ НА СОБАК ЧИ КІШЕК  


Не варто забувати, що тваринка допоки буде зростати, завдасть шкоди вашій оселі та майну в різному ступені (в залежності від розміру та темпераменту): від знищеного капця до зіпсованих шпалер та підлоги. Крім того вона ще й линяє (в більшості випадків) і бруднить все навкруги, і якщо ви «паталогічна чистюля»- вам буде дуже нелегко. Поміркуйте, чи варто йти на це? 


 Крім того, вихованець може захворіти, а це немалі кошти, нерви і незручності. Щоб ппопередити подібну ситуацію, необхоідно виконувати всі міри пересторог і строки профілактичних обробок, а це вимагає від власника певної дисципліни. Чи володієте ви подібною рисою?  Крім цього всього тепер ви будете дещо обмежені в пересуванні та «прив'язані» до свого улюбленця, адже його треба годувати та вчасно вигулювати. А відїзд із міста взагалі стає  проблематичним: доведеться або звертатися за допомогою близьких людей або подорожувати разом з улюбленцем. Обидва варіанти є достатньо стресовими як для власника, так і для підопічного.

 ЛЮДИ, ЯКІ МАЮТЬ ДОМАШНІХ ТВАРИН, ЗНАЧНО РІДШЕ СТРАЖДАЮТЬ ВІД ДЕПРЕСІЙ

 Потрібно завжди пам'ятати, що будь-то собачка або котик, він не навчится усьому самостійно. Саме ви повинні будете його виховувати та пояснювати  зрозумілою йому мовою що до чого. 

 Зрештою, всі ці неприємні моменти – лише «пшик», у порівнянні з тим щастям, що принесе вам ваше маленькое «диво». Адже науково доведений факт, що люди, які мають домашніх тварин,значно рідше страждають від депресій, а імунитет дітей сильніший, у порівнянні з дітьми,  що зростають в родинах без тваринок. 


  І пам'ятайте – це буде найвідданіше створіння, яке коли-небудь було із вами поряд. Саме тому ви повинні зі всією відповідальністю поставитись до прийняття рішення, чи варто заводити тваринку у вашій родині. Для цього малюка ви станете сенсом всього його життя, і по цій причині він заслуговує всього найкращого. 


 Чи взмозі ви дати йому все це?    

© 2012-2021 GROOMBOOM